De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 uur tot 18:00 uur.
.
Na 18:00 uur, in het weekend en op feestdagen kunt u terecht bij de dokter van wacht:
Heeft u klachten zoals koorts, hoesten, kortademigheid, pijn t.h.v. de borstkas, loopneus, keelpijn, spierpijn en/of hoofdpijn maak dan GEEN afspraak online en kom NIET rechtstreeks naar de praktijk maar neem EERST TELEFONISCH CONTACT op met uw huisarts. Meer informatie over het coronavirus? Lees hier verder.
RAADPLEGINGEN | Ochtend- raadpleging | Avond- raadpleging |
---|---|---|
Maandag | 08.00-11.30 | 16.45-18.00 |
Dinsdag | 08.00-11.30 | 16.45-18.00 |
Woensdag | 08.00-11.30 | |
Donderdag | 08.00-11.30 | 16.45-18.00 |
Vrijdag | 08.00-11.30 | 16.45-18.00 |
Voor het spreekuur maakt u altijd vooraf een afspraak. U kunt voor een afspraak bellen tijdens de openingstijden van de praktijk. Daarnaast kunt u ook een afspraak maken via de link op deze website.
De spreekuren zijn van 8.00 tot 11.30 uur en van 16.45 tot 18.00 uur.
Bij het maken van een afspraak zal de huisarts vragen naar de reden van uw contact. Hij/zij doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda.
Tussen 12.00 en 12.30 uur kunt u bellen voor een korte medische vraag of (bloed)uitslag.
Wanneer de uitslag het noodzakelijk maakt zal de huisarts u vragen terug een afspraak te maken op de raadpleging om het verdere beleid te bespreken.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. U kunt tussen 08:00 en 11:00 uur een huisbezoek aanvragen. De huisarts beoordeelt of een huisbezoek afgelegd wordt.
.
Personen die ernstig ziek, bedlegerig of minder mobiel zijn kunnen een huisbezoek aanvragen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Kom dus op de raadpleging als het enigszins kan.
Het onderzoek in de consultatieruimte heeft zowel voor de huisarts als voor u het meeste voordeel: het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.
U kunt ook online een afspraak maken voor het spreekuur van uw huisarts. Het moet dan wel gaan om een niet-spoedeisende klacht. Bij spoed altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk.
.
Een afspraak duurt 15 minuten en is geschikt voor het behandelen van één klacht van één persoon. Bij meerdere klachten of vragen kunt u een dubbele afspraak maken. Bij meerdere personen maakt u één afspraak per persoon.
Als u uw gegevens achterlaat, ontvangt u een bevestiging van uw afspraak per mail. Klik hier als u een online afspraak wilt maken.
De geldende tarieven zijn conform RIZIV-normen.
Bij bepaalde technische prestaties wordt een supplement aangerekend, eveneens conform RIZIV-normen.
De terugbetalingstarieven zijn afhankelijk van leeftijd, statuut en pathologie.
U kan in de praktijk betalen via de PAYCONIQ by bancontact – app.
Wat is het GMD?
Een globaal medisch dossier (GMD) bundelt al uw medische gegevens, zowel die van de huisarts, de specialist, het ziekenhuis als van andere zorgverleners. Met een globaal medisch dossier bent u zeker dat uw medische gegevens goed beheerd worden. Uw medische informatie wordt in uw persoonlijk dossier bij uw huisarts verzameld.
Het verzamelen van uw medische gegevens maakt een betere individuele begeleiding en een beter overleg tussen zorgverstrekkers mogelijk. Dit dossier zorgt ervoor dat uw huisarts een totaalbeeld heeft van uw gezondheidstoestand. Zo kan hij/zij beter beoordelen welke onderzoeken nodig of overbodig zijn en of voorgestelde behandelingen niet strijdig zijn met mekaar.
.
Als u een GMD heeft, krijgt u bovendien tot 30% vermindering op het remgeld (d.i. het bedrag dat u niet terugkrijgt van de mutualiteit) voor een raadpleging of een huisbezoek en wordt het surplus van een avondraadpleging (na 18u00) door de mutualiteit terugbetaald. Tevens geniet u van een korting bij een bezoek aan bepaalde specialisten.
Bij uw volgende raadpleging in het kabinet of tijdens een huisbezoek vraagt u persoonlijk aan uw huisarts om een GMD te openen. Ouders vragen voor hun kind(eren) de opening van een GMD. Het GMD dient jaarlijks te worden verlengd.
.
De kosten voor de opening en het beheer van een GMD worden volledig door het ziekenfonds aan u terugbetaald (in 2021: 32 euro).
Indien u een andere huisarts bezoekt dan diegene waarbij u uw GMD afsloot, kunt u van dezelfde rechten genieten indien deze huisartsen samenwerken in een door het Riziv geregistreerde groepering/netwerk (dit zijn zowel de groepspraktijken als andere samenwerkingsverbanden tussen huisartsen).
.
Specialisten zijn niet verplicht gegevens door te geven aan de huisarts. Wanneer u een andere arts (huisarts of specialist) raadpleegt, vraag dan altijd om nuttige informatie door te geven aan uw huisarts.
Voor het invullen van attesten en formulieren is informatie en tijd nodig. Daarom dient u hiervoor op de raadpleging te komen.
Uw arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid. Maak het hem daarom niet moeilijk: vraag alleen wat redelijk, écht en verantwoord is. Het opmaken van valse attesten zal steeds worden geweigerd.
Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten vóór, tijdens en ná het consult.